Het is belangrijk om als tandartspraktijk met de tijd mee te gaan


De wereld verandert continu, en daarmee ook die van de tandarts. Omar Badarne heeft dit jaar een moderne tandartspraktijk opgericht: het Capels Tandheelkundig Centrum. Deze praktijk is geheel aangepast aan de behoeften van de patiënt van 2017. “Het is ouderwets om je als tandarts te beperken tot de diagnose en de behandeling. Als tandartspraktijk moet je denken aan de patiënten die tandheelkundige zorg nodig hebben, maar vanwege verschillende redenen beperkte toegang tot de zorg hebben”, vindt hij.

Smiledesign

Een van de moderne technieken die het Capels Tandheelkundig Centrum kan toepassen is de digital smile design. Volgens esthetische regels wordt de glimlach van de patiënt verfraaid. Zo zorgt deze techniek bijvoorbeeld voor de optimale verhouding tussen de tandvorm en de aangezichtstrekken. Verder kan de patiënt met behulp van speciale software, van tevoren het resultaat van de behandeling zien. Zo komt hij of zij niet voor verrassingen te staan en heeft hij of zij invloed op de behandeling.

“Ik hoop dat we de belemmeringen kunnen weghalen voor mensen die tandheelkundige zorg nodig hebben, maar nooit naar de tandarts gaan.”

Maak een afspraak

Moderne instelling

Naast moderne technieken heeft het Capels Tandheelkundig Centrum een moderne instelling. Niet het behandelplan staat centraal, maar de patiënt zelf. Wanneer de drempel om naar de tandarts te gaan erg hoog is, wordt er nauwkeurig gekeken hoe die drempel verlaagd kan worden. Dit kan met moderne technieken en met individueel advies. Ook is de praktijk vaak in de avond en op zaterdag open. Op deze manier kunnen mensen met een drukke agenda makkelijker een afspraak maken bij de tandarts. “Het praktijkteam werkt niet alleen van negen tot vijf. Wij vinden het belangrijk om flexibel te zijn voor de patiënten”, zegt Omar.

Buurtonderzoek

Begin juli 2017 opent Omar Badarne zijn tandartspraktijk in Capelle aan den IJssel. “Uit een buurtonderzoek bleek dat er behoefte was aan een tandarts”, vertelt Omar. Zo werd al snel bepaald waar de praktijk zich zou vestigen: midden in Capelle aan den IJssel, vlakbij metrostation De Terp. “Ik hoop dat we de belemmeringen kunnen weghalen voor mensen die beperkt naar de tandarts gaan”, zegt hij.

Maak een afspraak